Cykliske udfordringer

Hos Klinik Nors er du i fokus. Vi hjælper dig med at opnå en bedre forståelse for din kvindelige cyklus, og hjælpe dig med at bedre dine cykliske udfordringer og lidelser. Dette er altså til dig, som ikke nødvendigvis står og ønsker børn lige nu, men blot ønsker en normalisering af din menstruationscyklus med færre smerter, gener og udfordringer.

Hvordan kan vi hjælpe dig?

Læs mere om forløbet hos os og hvad du kan forvente, når du booker din første konsultation hos Klinik Nors.

Fysioterapi vs Hormonterapi?

I Klinik Nors anvender vi fertilitetsfremmende fysioterapi og komplementær hormonterapi til at styrke din fertilitet. Læse mere om hvordan vi arbejder inden for begge fagområder.

Vi kan hjælpe dig hvis:

Læs mere om hvorvidt vi kan hjælpe netop dig og dine udfordringer, hvad end du har uregelmæssig menstruation, kraftige menstruationssmerter eller PCOS.

Hvordan kan vi hjælpe dig?

Ved den første konsultation møder du de tilgange vi arbejder med i klinikken, fertilitetsfremmende fysioterapi og komplementær hormonterapi.
Inden første konsultation modtager du et omfattende spørgeskema samt en kostdagbog, som udfyldes og sendes til os.

1. konsultation består af 2 separate sessioner. Alle konsultationsforløb starter med en dybdegående samtale hos Janni, hvor vi i fællesskab afdækker din historie og de problematikker du skulle have. Samtidig ser vi på eventuelle blodprøvesvar fra egen læge, eller om der kunne være behov for bestilling af yderligere laboratorietests til din udredning.

I næste session foretages en fysioterapeutisk undersøgelse af Camilla, som vil undersøge din holdning, mekaniske udfordringer og/eller andre blokeringer, der kan have indvirkning på dine cykliske udfordringer. De to sessioner bør foreligge inden for samme uge.

Efter endt konsultation vil vi sammensætte et tilpasset behandlingsforløb til dig, som indebærer et behandlingsprogram med justeringer af fx kost- og motionsvaner, anbefalinger til kosttilskud, livsstils- og søvnvaner, stressreduktion og anbefalinger til fysioterapeutiske tiltag og forløb.

For at få dig godt fra start tilbyder vi altid 15 minutters gratis gennemgang og spørgsmål efter du har modtaget vores behandlingsprogram. Her vil der også være mulighed for at lave småjusteringer i programmet, så vi er helt sikre på det passer ind i din hverdag.

Opfølgende hormonterapeutiske konsultationer anbefaler vi senest 1 måned efter vores første konsultation, mens de fertilitetsfremmende fysioterapeutiske behandlinger aftales efter vores anbefalinger og efter dine behov. De hormonterapeutiske konsultationer vil både kunne afholdes fysisk i klinikken eller online via Zoom eller Teams, mens første konsultation samt fysioterapeutiske behandlinger altid vil foregå i klinikken.

Hvordan kan fertilitetsfremmende fysioterapi og komplementær hormonterapi hjælpe dig?

Fertilitetsfremmende fysioterapi

I fysioterapien arbejder vi med den mekaniske del af din krop og cykliske udfordringer. Dette kan bestå af manuel behandling, laserbehandling, øvelsesterapi og motionsvejledning.

Ved den manuelle behandling arbejdes der med vævet omkring underlivet og bækkenet, således at der skabes bedre forudsætninger for livmoderens bevægelighed, der skal kunne varetage en normal cyklus, ægløsning og menstruation.

Øvelseterapien tager udgangspunkt i Mozijova-metoden, som har til formål at mobilisere, skabe bevægelse og øge energiomsætningen i underlivet.

Laserbehandling kan bl.a. bruges til dig, der har endometriose, PCO(S) eller har fået kejsersnit som kan skabe nedsat bevægelighed i området.

Komplementær hormonterapi

I den komplementære hormonterapi arbejder man med at finde rodårsagen til dine udfordringer og symptomer. Komplementær hormonterapi handler ikke om at give kunstige hormoner, men i stedet handler det om at balancere din hormoner på en naturlig måde gennem fx stressreducering, kost-, kosttilskuds- og livsstilsinterventioner.

Behandlingen bygger på et individualiseret behandlingsprogram, der bl.a. kan omfatte kostændringer, kosttilskud, livsstilsændringer, forslag til bevægelse og motion, ændring af søvnmønster og stressreduktion – tilpasset dit liv og ressourcer. Behandlingen har grobund i forskning og en dyb forståelse af kroppens biokemiske processer og hormonsystemer.

Vi kan hjælpe dig hvis:

Vi kan hjælpe dig hvis du oplever nogle af følgende symptomer, som alle kan have betydning for din cyklus:

 • Ændret cyklus
 • Uregelmæssig menstruation
 • Sjældne menstruationsblødninger med cyklus >35 dage
 • Manglende ægløsning
 • Udebleven menstruation i mere end 6 måneder
 • Menstruationssmerter
 • Ægløsningssmerter
 • Kraftig blødning
 • Pletblødninger
 • Kontaktblødning
 • Meget sparsom blødning
 • Endometriose
 • PMS og humørsvingninger
 • PCO/PCOS
 • Er stoppet på hormonprævention og oplever vanskeligheder
 • Ønsker at stoppe på hormonprævention, men ikke ved hvordan
 •  … og mange flere

Vi opfordrer også til at tage et kig på vores cyklus holdforløb, da sammenholdet med andre kvinder, der står i samme situation som dig, er noget helt unikt.

Til dig der ønsker at lære dig selv og din cyklus bedre at kende, og er nysgerrig på naturlig prævention, kan du læse mere her 

Vi tror på at god kemi og tillid er vigtigt, for at vi kan indlede et godt samarbejde. Vi tilbyder derfor 15 minutters gratis afklarende samtale, så du kan finde ud af, om vi er de rigtige til at hjælpe dig igennem dit forløb.

Holdforløb

Vi opfordrer også til at tage et kig på vores cyklus holdforløb, da sammenholdet med andre kvinder, der står i samme situation som dig, er noget helt unikt.

Til dig der ønsker at lære dig selv og din cyklus bedre at kende, og er nysgerrig på naturlig prævention, kan du læse mere her 

Vi tror på at god kemi og tillid er vigtigt, for at vi kan indlede et godt samarbejde. Vi tilbyder derfor 15 minutters gratis afklarende samtale, så du kan finde ud af, om vi er de rigtige til at hjælpe dig igennem dit forløb.